Generalni ministar franjevaca trećoredaca u Belišću

BELIŠĆE (TU) – Samostan i Župu sv. Josipa Radnika u Belišću posjetio je general reda Franjevaca trećoredaca fra Nicholas Polichnowski, u sklopu kanonske vizitacije, kada pohađa samostane Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša u Hrvatskoj. Fra Nicholas je boravio u Belišću od subote 21. do utorka 24. siječnja, zajedno s fra Matejem Jovanovcem, koji njegov službeni prevoditelj i pratitelj u pohodu.

Ondje je ministar upoznao braću koja djeluju u samostanu i župi, zanimao se za posebnosti njihova služenja, ali i susreo s vjernicima koji pripadaju franjevačkoj obitelji, a to su članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame.

S njima se susreo nakon nedjeljne večernje svete mise i u svom obraćanju zanimljivo i duhovito, kao uzor prikazao sv. Josipa, zaštitnika župe. Bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda predstavio je mjesni ministar Krešimir Šarčević, a bratstvo Frame Lana Loknar. Odgovarajući na pitanja župljana, fra Nicholas detaljnije se predstavio te podijelio svoje dojmove o boravku u Hrvatskoj. Posjet generala Reda ima veliko značenje za samostan i bratstvo u Belišću i bila je čast i zadovoljstvo susresti ga, ističu domaćini. Marija Pintarić