Duhovne vježbe za vjeroučitelje

ĐAKOVO (TU) – Duhovne vježbe za vjeroučitelje, na temu „Blago milosrdnima, jer će postići milosrđe“ (Mt 5,7), održane su u Betaniji, kući sestara sv. Križa u Đakovu, od 22. do 24. rujna 2017. godine. Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. Miro Tomas, koji je zajedno s oko 30-tak prisutnih vjeroučitelja promišljao o vjeri i pouzdanju u Isusa, ali i o njegovom beskrajnom milosrđu za sve nas.

Imam li ja vjeru i pouzdanje u Isusa i vjerujem li zaista u njegovu milost i milosrđe?, bila su glavna pitanja na koja su okupljeni tražili odgovor, zajedno promišljajući i proučavajući riječi iz Svetog pisma. Kroz brojne primjere iz osobnog života i različite situacije u kojima se nalazio, voditelj obnove dočarao je problematiku našeg pouzdanja u Krista i naveo na dublje razmišljanje o izgovorenim riječima i postupcima u nekim situacijama. Svjedočim li ja da uistinu vjerujem i uzdam se u Isusa ili sam sumnjivac koji se koleba, neprestano ispituje i propitkuje i uzdaje se u svoju snagu i svoju logiku? Mogu li se prepustiti Isusu i obratiti mu se s povjerenjem, imam li ja takvu vjeru? Pitanja su to u kojima se svatko u svojim mislima i razmišljanju mogao preispitati i moliti. Vjeroučitelji su molili za sve, ali prvenstveno za njih same, da im Isus otvori srce i dušu, kako bi mu istinski povjerovali i vjerovali, te dobili pravo povjerenje u njegovu milost i milosrđe.

U tom radosnom ozračju Isusova milosrđa, i kroz zajedničke obroke i okrjepu, još više su izgradili svoje zajedništvo i ljubav jednih prema drugima. Katarina Bodalec