Duhovna obnova za slavonskobrodske framaše

ĐAKOVO (TU) – U kući Betanija u Đakovu od 22. do 23. travnja 2022. godine održana je duhovna obnova za Franjevačku mladež iz Slavonskoga Broda. Obnovu je vodila s. Gabrijela Tea Damjanović na temu „Temelji duhovnoga života Franjevačke mladeži“. Framaši su promišljali o temeljima franjevačke duhovnosti za vlastiti život te o karakteristikama prvoga franjevačkog bratstva koje i danas treba biti nadahnuće za svaki bratski život.

Dan je bio koncipiran tako da se sastojao od meditacije, predavanja, rada u samoći, zajedničkoga rada, klanjanja, molitve časoslova i druženja. Kao svjedočanstvo vjere i vlastitoga poziva, framaši su imali priliku čuti od sestara karmelićanki u Đakovačkoj Breznici, s kojima su zajedno i molili. Ujedno su posjetili i samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu gdje su se upoznali s njihovom poviješću kao i s njihovim blaženicama. 

Vrhunac ove duhovne obnove bio je susret s Kristom u euharistijskim slavljima koje je predvodio fra Siniša Pucić, duhovni asistent Frame Slavonski Brod.

s. Gabrijela Tea Damjanović