Duhosov susret – Biti svjedok i glasnik radosti

OSIJEK (TU) – U organizaciji udruge Duhos u utorak, 27.travnja u osječkoj župi Sv. Ćirila i Metoda održan je redoviti susret na temu „Biti svjedok i glasnik radosti“. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio vlč. Mario Žigman, a posluživao je vlč. Ivan Tutiš, trajni đakon koji je ujedno posvjedočio o svom hodu s Gospodinom.

Vlč. Mario uvodom u misu osvrnuo se na misli pape Franje koji za svoga pontifikata stavlja naglasak na radost. Osvrnuvši se na tri dimenzije radosti koje je papa istaknuo: dimenzija radosti jer nam je oprošteno, dimenzija radosti jer je Bog s nama i dimenzija radosti koja nam ne dopušta da odustanemo, vlč. Mario pozvao je okupljene da mole Gospodina za duh radosti kako bi je naučili svjedočiti i prenositi na druge. Rastimo u radosti tako što ćemo dolaziti na izvor naše radosti pred Isusa prisutnoga u sakramentima. I kada dođu teški trenuci, kada upadnemo u stanja tuge, depresije, anksioznosti, pozvani smo izdići se, rekao je vlč. Žigman.

O tome je u homiliji svjedočio i vlč. Tutiš. Progovarajući o svome životnom putu, od samog rođenja i komplikacija uslijed poroda, do gubitka vida na jedno oko te brojnih križeva koje je donio život roditelja i supruga, on ostaje vjeran Kristu, jer je kroz svoje križeve prepoznao Krista. Nakon mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje. Veronika Lončar