Dramsko-glazbeni nastup Centra za prihvat beskućnika

OSIJEK (TU) – U dvorištu Caritasovog Centra za majku i dijete-Osijek,  29. ožujka 2021. održao se dramsko-glazbeni nastup korisnika Caritasovog Centra za prihvat beskućnika-Osijek.

Korisnici Centra za beskućnike su uz pomoć voditeljice Ljiljane Vetengl urediti scenografiju, a potom su izveli igrokaz pod nazivom „Zeko traži stan”. Djeca iz Centra za majku i dijete su u pratnji svojih roditelja vidjela priču o zeki koji na svom putu upoznaje različite životinje koje mu pomažu da ostvari svoj naum u pronalasku svog doma, simbolički upućujući na sve korisnike. Tako su zeko, zečica, jež, žabac i vjeverica povezali naše „male” i „velike” korisnike i jedne i druge podučili vrijednu lekciju o trudu, zajedništvu i malim stvarima koje donose ispunjenje. 

Izvedbom igrokaza završene su i dramsko-glazbene radionice, koje su vodile Mira Vego, Tajana Balatinac te Ljiljana Vetengl. Radionice su održavane unutar provedbe prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika-Budimo im podrška na putu do samostalnosti” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Iva Sedmak