Čestitka đakovačkih biskupa novom zadarskom nadbiskupu Milanu Zgrabliću

ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i nadbiskupom u miru Marinom Srakićem uputio je čestitku novom zadarskom nadbiskupu Milanu Zgrabliću koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi nadbiskupe Milane!

U svetom zajedništvu Crkve i s dubokom radošću doživjeli smo Tvoje imenovanje zadarskim nadbiskupom koadjutorom 7. travnja prošle godine, kada si uz nadbiskupa Želimira bio pozvan započeti biskupsku službu u Zadarskoj nadbiskupiji. A danas, kad cijela Zadarska nadbiskupija i njezina katedrala u srcu grada Zadra svečano započinje svetkovanje svoje zaštitnice, mučenice sv. Stošije, Ti primaš službu novoga pastira Zadarske nadbiskupije. Neka Te u svemu zakrili Stošijin zagovor! Sav Tvoj život i Tvoju službu!

U Stošijinu liku, srijemskoj mučenici i zadarskoj zaštitnici, sadržan je i jedan osobit duhovni vēz naših srijemskih i slavonskih ravnica s jadranskim, zadarskim krajem. Kako da se ne sjetimo brojnih susreta i djela po kojima su se do sada u baštinu tog – nama dragog „Anastazijina-Stošijina vēza“ – ugrađivali i zadarski pastiri posljednjih desetljeća od nadbiskupa Marijana Oblaka i nadbiskupa Ivana Prende, sve do nadbiskupa Želimira.

U taj vrijedni polog zajedništva i zahvalnosti, dragi nadbiskupe Milane, i mi danas ugrađujemo svoje molitve za Tebe, za cijelu Zadarsku nadbiskupiju i za blagoslovljene plodove Tvoje pastirske službe koju u njoj započinješ. Primi uime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije naše najsrdačnije čestitke. Tiskovni ured