Čestitka đakovačkih biskupa imenovanom nadbiskupu koadjutoru vrhbosanskom mons. Tomi Vukšiću

ĐAKOVO (TU) – Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Tomi Vukšiću, apostolskom upravitelju Vojnoga ordinarijata u BiH, u povodu njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Poštovani i dragi novoimenovani nadbiskupe Tomo!

S radošću se pridružujemo čestitkama u prigodi Tvoga imenovanja vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom. U bratskom zajedništvu s Tobom, kao i s nadbiskupom kardinalom Vinkom, prebiremo iznimno veliku važnost i zahtjevnost službe na koju te glasom Crkve sada poziva i postavlja Gospodin. Već smo i u dosadašnjim godinama Tvoje pastirske službe mogli prepoznati Tvoja brojna nastojanja i djela po kojima si dao vrijedan doprinos ostvarenju poslanja Crkve, i svojom pisanom riječju i službama koje si vršio.

 Neka te na poseban način prati primjer i zajedništvo s pastirima, na čijoj si vrijednoj baštini i nadalje pozvan „vršiti djelo blagovjesničko i ispuniti svoje poslanje“ (usp. 2 Tim 4,5) – od prvoga sarajevskoga nadbiskupa, sluge Božjega Josipa Stadlera, rođena u Slavonskom Brodu, čije se obljetnice rođenja i krštenja upravo danas spominjemo, sve do kardinala Vinka, čiji je glas, zajedno s ostalim biskupima Bosne i Hercegovine, snažno odjekivao u tragičnim ratnim sukobima i previranjima, nastavljajući i danas pozivati i poticati da se svi ljudi – pojedinci i narodi, sve zajednice i ustanove stave u službu odgovornih graditelja mira, koji se istinski gradi „ljubavlju i pravednošću“.

 Uime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, bogoslova i redovničkih pripravnika, vjeroučitelja i svih vjernika, primi naše najsrdačnije čestitke, dok za Tebe i cijelu Vrhbosansku nadbiskupiju, kao i sve biskupije Vrhbosanske metropolije molimo obilan Božji blagoslov.