Božićni koncert u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC (TU) – Na blagdan Nevine dječice, 28. prosinca, u župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu održan je Božićni koncert. Nastupila su tri župna zbora. Prvi je nastupio dječji zbor „MIR“, predvođen voditeljicom s. Kristijanom Kolić. Otpjevali su „Betlehemska sveta noć“, „Pohitite pastiri“, „Isuse maleni“ i „Sretan Božić“. Zbor mladih „Agape“, predvođen Gabrijelom Petriševac, izveo je „La Pastorella“ i „Reci Marijo“ , a mješoviti pjevački zbor „Sv. Cecilija“ izveo je „Danas se čuje“, „Kad Djeva milost dobila“, „Spavaj sinko“, „Poslušajte svi sada“, „O Isuse poljubljeni“, „Spavaj mali Božiću“ i „Transeamus“. Ovaj zbor vodi orguljašica s. Kristijana Kolić i dirigentica Silvija Ježić Knežević.

Koncert je vodila Melanija Kopić, koja je zahvalila župniku Josipu Antoloviću na pastirskoj brizi i podršci svim zborovima tijekom godine. “Od srca zahvaljujem na svemu što je večeras bilo, a najviše malom zboru koji nas je vratio u dane djetinjstva. Uživali smo u koncertu. Hvala i župljanima koji ste večeras došli, hvala mons. Vladi Škrinjariću koji je s nama, a hvala i gostima koji ste došli u Miholjac. Neka božićno raspoloženje traje u nama i dalje“, rekao je župnik Antolović.

Na kraju su sva tri zbora zajedno otpjevali „O slavna betlemska ti si štalica“, a župnik je pozvao publiku na kuhano vino koje je posluženo ispred ulaza u crkvu. Sonja Devčić