Božićni koncert u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC (TU) – Župa sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu organizirala je 4. siječnja 2024. Božićni koncert na kojem je gostovalo Crkveno pjevačko društvo Mir iz Belišća. Koncert je održan u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela s početkom u 19 sati. Na početku je publiku pozdravio dirigent zbora Želimir Sušić i zahvalio župniku, preč. Josipu Antolović na srdačnom pozivu. Koncert su započeli s dvije božićne pjesme iz Dalmacije i Dalmatinske zagore, a nastavili pjesmama iz Međimurja, Podravine i Bačke.

Izvedeno je zatim nekoliko poznatih i manje poznatih božićnih pjesama i pjesama za došašće europskih kompozitora. Voditeljica koncerta istaknula je da je zbor prošle godine proslavio 35 godina postojanja zajedno sa svojim osnivačem Želimirom Sušićem. Rekla je kako se na koncertima trude pjevati pjesme koje pjevaju na misnim slavljima, ali i manje poznate hrvatske tradicionalne božićne pjesme. Bazu zbora sačinjavaju pjevači koji nedjeljom pjevaju na misi u 11 sati u belišćanskoj Župi sv. Josipa radnika, a za ostale prigode im se pridružuju pjevači iz okolnih mjesta. Sudjelovali su na brojnim natjecanjima zborova diljem domovine i Europe gdje su osvojili i brojne nagrade.

U zadnjem dijelu koncerta otpjevali su nekoliko modernih božićnih pjesama. Većinu pjesama izveli su bez instrumentalne pratnje, a od instrumenata u nekim je skladbama bila zastupljena violina na kojoj je svirala Petra Sušić i klavijature za kojima je svirao prof. Filip Šarić. Na kraju koncerta zboru se obratio župnik Antolović rekavši: „ Iskreno zahvaljujem, zaista ste ovu božićnu večer učinili ugodnom. Zahvaljujem prof. Želimiru i svim članovima ovog renomiranog zbora. Nastavite tako i dalje njegovati ove tako nam drage božićne pjesme!“ Voditelju zbora uručeni su prigodni darovi, a zatim su se svi pjevači uputili na domjenak u župni pastoralni centar „Ivan Vajda“. Sonja Devčić