“Ambrozije” – nova knjiga prof. dr. Raguža

ĐAKOVO (TU) – Prof. dr. sc. Ivica Raguž, profesor dogmatske teologije na KBF-u Đakovu, objavio je novu knjigu u svojoj nakladnoj kući «Panni» pod naslovom „Ambrozije“. Knjiga je to koja po prvi put na hrvatskom jeziku donosi prijevode i komentare ponajboljih tekstova velikoga crkvenog oca i milanskoga biskupa sv. Ambrozija. Naime, sv. Ambrozije dosad je u Hrvatskoj ostao gotovo nepoznat većini vjernika pa i samih teologa te se sada po prvi put vjernici mogu izravno susresti sa živim svecem Ambrozijem.

Autor je knjigu podijelio tematski, tako da se mogu susresti razne teme iz područja duhovnoga života: Pjesma nad pjesmama, svećeništvo, progonstvo, sreća, bijeg, Blažena Djevica Marija, šutnja, brak, djevičanstvo, teologija, patnja, vino i dr. Tko god želi upoznati sv. Ambrozija, a preko njega zapravo cijelu povijest duhovnosti u Katoličkoj crkvi, moći će u ovoj knjizi dobiti prikaz cijeloga njegova djela. Prof. Raguž pokušao je sv. Ambrozija na taj način oživjeti za današnje doba, doba duhovne oskudice. Knjiga je namijenjena svim vjernicima, osobito biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, jer donosi bisere velikoga milanskoga sveca, kojega se nakon čitanja njegovih tekstova jednostavno ne može ne zavoljeti. U ovim pošasnim i oskudnim vremenima, knjiga „Ambrozije“ mogla bi se shvatiti kao istinska „utjeha teologije“ crkvenoga oca Ambrozija.

Knjiga na 304 stranice po cijeni od 129 kuna može se naručiti u Nadbiskupijskoj knjižari u Đakovu: tiskanice@djos.hr; na telefonski broj 031/802-224; ili pak kod samoga autora: communio.hr@gmail.com. Tiskovni ured