Adventska duhovna obnova djelatnika Katoličkog dječjeg vrtića Eden

VINKOVCI (TU) – U subotu, 4. prosinca 2021. održana je adventska duhovna obnova za djelatnice Katoličkog dječjeg vrtića Eden s podružnicom Srce Marijino u Vinkovcima. Duhovnu obnovu predvodio je domaći župnik Župe sv. Ćirila i Metoda i predsjednik Upravnog vijeća vrtića, vlč. Mario Brkić.

U zajedničkom razmatranju promišljalo se o događaju anđeoskog navještaja Blaženoj Djevici Mariji, o onom prvom i jedinom adventu kojega svake godine uprisutnjujemo u ovome vremenu došašća. Marijinu spremnost i otvorenost na suradnju s Gospodinom voditelj duhovne obnove usporedio je s našom suradnjom s Bogom u kršćanskom odgoju novih stvorenja. “Netko je htio da postojiš i da danas sjediš ovdje na ovome mjestu, da radiš s malom djecom koja tek otkrivaju svijet i svoj vlastiti život. Tebi je darovana sposobnost da im u tome pomažeš, da bdiješ nad njima, da ih oblikuješ u zrela bića koja će biti sposobna izabirati dobro, a odbacivati zlo, da im govoriš o tome da postoji netko tko je iznad svih nas, tko nas je stvorio i tko nas neizmjerno ljubi. Sve ti je to Bog darovao da možeš izvršiti svoj poziv i poslanje”, rekao je, nadodavši kako je “u nama od samoga rođenja utisnuta slika Boga Stvaratelja. Sasvim je prirodno surađivati s njime. Zato i mi želimo poput Marije pristati na takvu suradnju s Gospodinom koja će i za nas i za one kojima smo poslani biti ostvarivanje Božje volje u svijetu“.

Nakon razmatranja i okrijepe uslijedila je sveta ispovijed. Na raspolaganju su osim vlč. Brkića bili i vlč. Ante Lučić, župni upravitelj Župe bl. Alojzija Stepinca (Vinkovci 7) i vlč. Gabrijel Prekratić, župni vikar u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. Nakon ispovijedi uslijedilo je zajedničko euharistijsko klanjanje u crkvi, a susret je završio molitvom Anđeoskog pozdravljenja u podne. Sve sudionice susreta sudjelovale su pjevanjem i molitvom, a na gitari ih je glazbeno animirao vlč. Brkić. Tiskovni ured