Đakovačko-osječki biskupi o pohodu Benedikta XVI. Hrvatskoj

ĐAKOVO (HKR/TU) – U povodu 10. obljetnice pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić te đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić prisjetili su se u razgovoru za Hrvatski katolički radio detalja posjeta Svetog Oca koji su im se urezali u pamćenje te smjernica koje je ostavio Crkvi u Hrvatskoj.

Poseban dojam na mons. Hranića ostavili su susret Pape s mladima na Trgu bana Jelačića i susret u Hrvatskome narodnom kazalištu. Pohod Benedikta XVI. Hrvatskoj održan je u povodu Prvoga nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, stoga se nadbiskup Hranić dotaknuo poruka Svetoga Oca katoličkim obiteljima. Nadbiskup je spomenuo da je Benedikt XVI. na misi na Hipodromu rekao da je u današnjem društvu hitno potrebna nazočnost uzornih kršćanskih obitelji. Ostatak razgovora možete pročitati OVDJE ili pogledati u nastavku:

Umirovljeni nadbiskup đakovačko-osječki mons. Marin Srakić (83) progovorio je o važnosti Papina posjeta našoj Domovini, kao i porukama Svetog Oca koje je 4. i 5. lipnja 2011. uputio hrvatskim vjernicima. Razgovor možete pročitati OVDJE ili pogledati u nastavku:

S đakovačko-osječkim biskupima u Nadbiskupskom domu u Đakovu razgovarala je urednica Vjerskog programa HKR-a Tanja Maleš. Tiskovni ured