Misa zahvalnica gimnazijalaca “fra Marijan Lanosović”

SLAVONSKI BROD (TU) – Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu i njihovi roditeljima sudjelovali su u srijedu 19. lipnja na misi zahvalnici – Te Deumu, koju je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio ravnatelj gimnazije fra Ivan Crnković. Koncelebrirao je gvardijan fra Slavko Milić.

Ravnatelj Crnković učenicima je u homiliji ukazao na opasnost da se naviknemo na dobrotu i ljubav drugoga, naglasivši kako nas Isus poučava da nitko nema pravo na to. Posvjestio je kako je misa najveća zahvala Bogu za sve primljene darove i milosti.

„Ovaj dan i ova misa želi nas potaknuti na zahvalu Gospodinu za sve što nam je dao, kako one lijepe tako i ostale trenutke, jer svi su bili na našu izgradnju. Samo zahvalan čovjek je i radostan čovjek, čovjek koji vidi smisao svoga života. Nezahvalan čovjek, nesretan je čovjek…“, zaključio je ravnatelj. Čestitajući učenicima na uspješno završenoj školskoj godina, a maturantima na završenom školovanju posebno im je zahvalio na dobroti i ljubavi koju su znali i darivati i primati.

Slavlje su pjevanjem uveličali učenici gimnazije predvođeni prof. Kristinom Udovičić. Poslije mise zajedno sa razrednicima ravnatelj Crnković podijelio je maturalne svjedodžbe maturantima, istaknuvši pri tom za svakoga od njih neku posebnu karakteristiku. B. Lukačević