Misa i blagoslov studenata

OSIJEK (TU) – U utorak 29. siječnja 2019., ujedno i posljednjeg utorka u mjesecu, studenti su na početku ispitnog razdoblja slavili zajedničku misu koju je predvodio studentski kapelan Mario Žigman.

Tumačeći evanđelje dana u kojem Isus pojašnjava tko su njegova braća i sestre, vlč. Mario istaknuo je mogući razlog zbog kojeg su Marija i obitelj došli tražiti Isusa. Isus je naviještao Božju logiku koja je u narodu bila osporavana jer je tražila osobnu promjenu života, a i Njegov zanos kojim je govorio pridonosio je glasu kako je “izvan sebe”. Uz to sve, obitelj je također počela strahovati za svoj glas među ljudima te smatrala da Isus možda ne treba na taj način nastaviti djelovati.

Situacija je to koja nam je i danas poznata iz našeg osobnog iskustva, iz naših obitelji u kojima nam je ponekad najteže biti svjedoci bojeći se osporavanja naših najbližih, rekao je studentski kapelan. Iako se može činiti kako Isus ne poštuje obitelj, on ju zapravo želi uzdignuti i ukazati na njezinu važnost. Prihvaćanjem Božje riječi bit ćemo spremni prihvatiti sve pogrde poradi Krista i činiti obiteljsko zajedništvo sa svima onima koji nastoje vršiti Njegovu volju.

Po završetku mise vlč. Žigman blagoslovio je studente i njihove indekse, moleći za njih od Gospodina ustrajnost u učenju i izvršavanju obaveza kako bi svo stečeno znanje mogli darovati.

Anamarija Buzgo