U Bizovcu održan i drugi kamp „Prijatelji u prirodi“

BIZOVAC (TU) – Od 14. do 15. lipnja u prostorima župnog dvorišta u Bizovcu održan je drugi kamp „Prijatelji u prirodi“, ovog puta pripremljen za djecu od 7 do 10 godina. U dvorištu Župe Sv. Mateja okupili su se domaćini – učenice i učenici OŠ Bratoljuba Klaića iz Bizovca te gosti, učenice i učenici OŠ I. G. Kovačića iz Velike.

Pod pokroviteljstvom Općine Bizovac, podignuto je 20 šatora kako bi se između dvije škole dogodio susret s obiljem druženja. Bio je to susret djece iz dviju župa, bizovačke sv. Mateja i župe sv. Mihaela Arkanđela iz Stražemana. Uz temu kampa osmišljene su i pripremljene brojne igre i aktivnosti. Poseban doživljaj bili su noćna igra skrivača i dnevna atrakcija vodene borbe na posebno pripremljenom slavonskom poligonu s brojnim preprekama, balama od sijena. Bez mobitela, vidjelo se da sudionici kampa imaju o čemu pričati dugo u noć. Dan je pak obilježila igra u timovima u kojoj nije prevladalo suparništvo već zajedništvo.

Voditeljica kampa bila je Ana Đaković, animatorica skautskih vještina u Požeškoj biskupiji. Njen tim suradnica, koji čine Marina Polgar i Marija Đaković, poveo je u Bizovac dvanaestočlanu skautsku družinu iz Stražemana kod Požege. Njima kao pripomoć u organizaciji i realizaciji, na raspolaganju je bila i Eda Miljković iz redova skauta Đakovačko-osječke nadbiskupije. Ispred škole i župe domaćina, koordinator pripreme kampa bio je vjeroučitelj Slaven Školka. Osnovna škola B. Klaića bila je zastupljena u pripremi stvaralačke radionice pod nazivom  Priroda u bojama, slovima i slikama  koju je pripremila knjižničarka Katarina Antolašić. Crveni križ iz Valpova imao je svoju animatoricu Ivu Rukavina, a za glazbu i pjesmu pobrinula se Patricija Sudar. Za pripomoć  kod svih poslova na raspolaganju je bio tata Dalibor Mihalj. Slaven Školka