Biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića

Slavlje biskupskog ređenja mons. Ivana Ćurića – Đakovo, 22. travnja 2019.

Bula imenovanja novoga pomoćnog đakovačko-osječkog biskupa

Homilija nadbiskupa Đure Hranića na biskupskom ređenju mons. Ćurića

Pozdravna riječ i zahvala novozaređenog biskupa mons. Ivana Ćurića

Liturgijski vodič za slavlje biskupskog ređenja

Znakovitost liturgijskih predmeta u svečanom bogoslužju biskupskog ređenja

„U zajedništvu Kristova poslanja“ – misli uz grb i geslo mons. Ivana Ćurića

Životopis mons. Ivana Ćurića (verzija u Wordu dostupna – ovdje!)

ĐAKOVO (TU) – Biskupsko ređenje pomoćnoga đakovačko-osječkog biskupa mons. Ivana Ćurića održat će se u đakovačkoj katedrali – manjoj bazilici sv. Petra na Vazmeni ponedjeljak, 22. travnja, u 16:30. Glavni zareditelj bit će đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić, a suzareditelji vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić i đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, u zajedništvu sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima. 

Svi vjernici pozvani su u đakovačku prvostolnicu doći već u 16 sati kada će započeti uvodna pobožnost i kratka priprava zajednice. Animator pobožnosti preč. Mato Gašparović izreći će uvodni poticaj te u prikladno vrijeme ukratko protumačiti liturgiju ređenja.

Liturgijsko pjevanje animirat će katedralni i konkatedralni mješoviti zborovi iz Đakova i Osijeka s pridruženim župnim zborovima, uz dirigenta mo Ivana Andrića i orguljsku pratnju Darija Kusture. Ravnatelj obreda (ceremonijar) bit će mons. Luka Strgar, a u liturgijskoj asistenciji sudjelovat će đakoni i bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Prije slavlja biskupskoga ređenja svi će sudionici dobiti liturgijski vodič, a po završetku slavlja i spomen-sličice.

__________________________________________________________________________

Liturgijsko-glazbeni program za misu biskupskog ređenja:

__________________________________________________________________________

“U zajedništvu Kristova poslanja“ – poziv na biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića na Uskrsni (vazmeni) ponedjeljak, 22. travnja 2019. u 16:30 u Đakovu; – okružnica (u pdf-u dostupna – OVDJE!)

 


Sveti Otac Franjo imenovao je mons. Ivana Ćurića, dosadašnjeg generalnog vikara Đakovačko-osječke nadbiskupije, pomoćnim biskupom iste biskupije, dodijelivši mu titulu naslovnog biskupa Tela, objavila je Apostolska nuncijatura u RH u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. točno u podne.

U isto vrijeme, u podne, u Nadbiskupskom domu u Đakovu, u nazočnosti nadbiskupa metropolita đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića, nadbiskupa u miru mons. Marina Srakića, te brojnih svećenika i predstavnika medija, tajnik Apostolske nuncijature u Zagrebu mons. Janusz Blachowiak, uime apostolskog nuncija u RH mons. Giuseppea Pinta, okupljenima je objavio istu vijest – mons. Ivan Ćurić novi je pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije.