Donacija kreveta za “Kućni hospicij”

VINKOVCI (TU) – U Caritas Vinkovačkoga dekanata u subotu 9. kolovoza pristigla je još jedna u nizu donacija bolničkih kreveta koji se koriste u projektu „Kućni hospicij“ toga Caritasa. Donacija od 32 bolnička kreveta i nešto bolničkih kolica je donacija Udruge “WERKE statt WORTE” (“Djela umjesto riječi”) iz njemačkog grada Schonungena čiji su voditelji Hans-Jürgen Runge i Rudi Karg.

„Ne znam kako više zahvaliti Udruzi ‘WERKE statt WORTE’ koja nam posebno pomaže s ovim bolničkim krevetima koji su jako, jako važni za našu cijelu regiju i posebno za naš dekanatski Caritas. Naime, naš Caritas se već dugi niz godina bavi projektom koji smo nazvali ‘Kućni hospicij’. Cilj projekta je taj da mnoge obitelji putem Caritasa mogu doći do naših bolničkih kreveta i pomagala, posuditi iste i tako bolje skrbiti o svojim bolesnicima u kućama, a time da i sama obitelj lakše doživljava i preživljava tu bolest. Cilj bolničkoga kreveta je da olakša nepotrebno trpljenje bolesniku“, rekao je voditelj i koordinator Caritasa Vinkovačkoga dekanata Milan Stjepanović.

S tom donacijom povećao se i broj bolničkih kreveta. „Sad imamo oko 240 kreveta. Više od 200 korisnika je trenutačno na tim krevetima. Hvala Bogu što su ovi kreveti došli jer već imamo i bolesnika na počeku pa ćemo to odmah rješavati, a  cilj nam je prikupiti što veći broj kreveta kao bi ih što više obitelji koristile za svoje bolesnike“, rekao je Stjepanović. U sklopu navedenog projekta Caritas Vinkovačkoga dekanata ima i pokretne WC za bolesnike, invalidska kolica te bolnička kolica koja su također u određenom broju stigla u donaciji njemačke Udruge, a sve to se može posuditi u Caritasu Vinkovačkog dekanata. Snježana Kraljević