Prijave i program SHKM-a u Gospiću

Ured za mlade pri HBK i Gospićko-senjska biskupija domaćini su 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Gospiću, 4. svibnja 2024., pod geslom: „Raduj se za svoje mladosti“ (Usp. Prop 11,9). Organizator je kao pomoć u pripremi mladih za ovaj Susret na web stranici Gospićko-senjske biskupije priredio materijale koje možete preuzeti radi što kvalitetnije pripreme.

Novost ovoga Susreta jest prijava mladih putem interneta. Mladi koji žele poći na Susret, u dogovoru sa svojim župnicima, upisuju tražene podatke na web stranici SHKM-a. Potrebno je najprije odabrati nad/biskupiju iz koje dolaze, a onda u padajućem izborniku grad ili općinu te župu. Za maloljetne osobe prilikom prijava obavezna su imena roditelja i njihov kontakt telefon. Za sudionike iz Hrvatske obavezan je unos OIB-a, a za sudionike izvan Hrvatske unos osobnog identifikacijskog dokumenta. Mladi će kao uspomenu dobiti majicu, stoga je prilikom prijave potrebno označiti i veličinu koju nose. Mladi koji dolaze iz Đakovačko-osječke nadbiskupije mogu se prijaviti za smještaj koji će im biti osiguran. Neka se za smještaj prijavljuju u dogovoru sa župnicima jer svaka župa za sebe organizira prijevoz do Gospića i povratak kući.

Prijave su prolongirane do 30. travnja 2024. Za sudionike koji ostvaruju pravo na noćenje prijave su produljene do 20. travnja 2024. Nakon tog datuma sudionici će imati mogućnost prijave na SHKM do 30. travnja 2024. ali neće imati pravo ostvariti mogućnost noćenja bez obzira na udaljenost biskupija iz kojih dolaze. Na web stranici Susreta, pod naslovom „Kotizacije“ možete pronaći uplatnicu preko koje možete uplatiti kotizaciju za sudjelovanje. Ona iznosi 10 eura po osobi.

Prije i tijekom Susreta bitnu ulogu imaju volonteri. Uloga je volontera s ljubavlju služiti drugima, staviti se na raspolaganje u pripremi i organizaciji aktivnosti u župi i Biskupiji. U pripremnom razdoblju potrebno je pomoći svome župniku u animiranju i pripremi svih župljana za SHKM. Na Susretu će volonteri imati različita zaduženja poput pripreme liturgijskog prostora, podjele ručka, čišćenja itd. Volonterima na SHKM-u javit će se koordinatori pojedinih sektora nakon završetka prijava. Volonteri mogu biti osobe ne samo s područja Gospićko-senjske biskupije, već i iz ostalih nad/biskupija a dobna granica za prijavu je od 15 do 55 godina. Svi volonteri obavezni su sudjelovati na pripremnim susretima o kojima će biti pravovremeno obaviješteni. Link za prijavu za volontere je na stranici domaćina Susreta.

Molimo župnike da potaknu mlade iz svojih župa da pođu na ovaj Susret. Pozivamo i župnike, župne vikare i mlade da pratite web stranicu SHKM-a, web stranicu Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i društvene mreže Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije (Facebook i Instagram), putem kojih ćemo mlade informirati o novostima vezanim uz SHKM u Gospiću. Osim toga, svaki dekanat naše nadbiskupije dobit će promotivne materijale koje će moći podijeliti mladima u župama.

Plakat je dostupan OVDJE!

 KRIZNI PUT MLADIH GSB