Krštenje šestog djeteta obitelji Martić iz Gornje Vrbe

GORNJA VRBA (TU) – U filijalnoj crkvi sv. Nikole u Gornjoj Vrbi, Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici, na svetkovinu Duhova, 05. lipnja, kršteno je šesto dijete, sin Petar, u obitelji Vinka i Martine Martić.

Uz kumu Anđelku Janković, krštenju je prisustvovala i rodbina. Majka Martina također potječe iz mnogobrojne obitelji koja broji devetero djece. Cijela obitelj je inače aktivna u župi.

U ime nadbiskupa Đure Hranića, kao njegov delegat, misu kao i obred krštenja predvodio je mons. Luka Strgar, kanonik. U prigodnoj homiliji mons. Strgar je naglasio kako smo svi pozvani moliti za ovu obitelj koja se ne boji novoga života uz želju da Bog podari još takvih obitelji. Prisjetio se i vremena kada je kao mladi svećenik dolazio u crkvu sv. Nikole koja je tada bila puna djece, doduše tada kao kapela puno manja. Naglasio je nadalje, da pripjevni psalam liturgije Duhova sa zazivom „Pošalji Duha svojega, Gospodine, i obnovi lice zemlje“ preporuča ponavljati više puta u danu, jer nam je Duh Sveti potreban da nas vodi kroz život. Na kraju mise mons. Strgar je čestitao u nadbiskupovo ime na krštenju djeteta obitelji Martić. Kata Mioč