Karmelski laici na hodočašću u Šumanovcima

ŠUMANOVCI (TU) – Četrdesetak vjernika članova Zajednice karmelskih laika Božanskog Srca Isusova koji djeluju u župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, zajedno sa s. Stanislavom Vidačković hodočastilo je u utorak, 30. svibnja 2023., u svetište Gospe Šumanovačke u Šumanovcima, župa Gunja.

Po dolasku ih je pozdravio vlč. Ivan Živić, župnik u Gunji i upravitelj svetišta. Slijedio je potom cjelodnevni duhovni program koji je započeo zajedničkom pjesmom u čast Gospi Šumanovačkom  – Majka Šumanovačka, koju su Brođani otpjevali zajedno sa Slavkom Nedićem, koji je po tekstu autora župnika Živića tu pjesmu uglazbio.

Razmatranje na temu Duh Sveti održao je o. Mati Miloš, karmelićanin, a razmatranje na temu Četiri vremenske dimenzije  (prošlost, sadašnjost, budućnost i vječnost) održao je župnik Živić. U prostranom svetištu hodočasnicu su imali priliku za ispovijed i osobno promišljanje. Slijedilo je potom misno slavlje koje je predvodio o. Miloš.

Župnik Živić, počastio je svoje nekadašnje župljane ručkom, na kojem je bila prilika za druženje i ugodan razgovor. Uslijedio je potom obilazak predivno uređenog svetišta, koje ove godine slavi 650 godina postojanja, a njegovu povijest približio im je župnik Živić. B. Lukačević