Molitvena skupina za duhovna zvanja u osječkoj konkatedralnoj župi

OSIJEK (TU) – U ponedjeljak 31. siječnja, nakon višetjednih pojedinačnih prijava utemeljena je župna molitvena skupina molitelja za svećenička i redovnička zvanja konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku, kao dio nadbiskupijske mreže molitelja.

Susret svih molitelja održan je u župnom pastoralnom centru pod predsjedanjem župnika mons. Adama Bernatovića. Nakon zajedničke molitve za svećenička i redovnička zvanja župnik je pozdravio prisutne i upoznao ih s nadbiskupovim dekretom o osnivanju nadbiskupijske mreže molitelja u koju se na župnoj razini uključuju pojedinci koji se obvezuju svakodnevno moliti nadbiskupijsku molitvu za zvanja te bračni parovi i obitelji koji će to isto činiti barem jedanput tjedno zajednički. Župnik je preporučio da uz spomenutu molitvu, molitelji koji to žele i mogu, mole i barem dio krunice na ovu nakanu Crkve.

Na dan utemeljenja župna molitvena skupina broji 73 pojedinaca te 8 obitelji. Predloženo je da se svakako moliteljima pridruže i skupine koje se redovito okupljaju na susretima u župnoj zajednici: članovi župnih zborova, molitvenih zajednica i ministrantska skupina. Za kontakt osobu župne molitvene skupine izabrana je Mirjana Eržić sa suradnicom Ružom Matanovac. Svi prisutni članovi izrekli su obećanje o prihvaćanju obveze svakodnevne molitve koje će se obnavljati uz Nedjelju Dobrog Pastira. Izražena je nada kako će u dogledno vrijeme broj članova biti još i veći. Matej Glavica