Zbor Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba gostovao u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – U subotu 22. i nedjelju 23. travnja 2023., Zbor Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba gostovao je u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Zboraši su stigli u subotu u popodnevnim satima i imali su priliku razgledati brojne znamenitosti grada, uključujući Muzej tambure, obnovljeni postav kuće Ivane Brlić Mažuranić i Franjevački samostan. Dio zboraša bio je smješten kod obitelji, dok je drugi dio bio smješten u župnoj kući za duhovne vježbe “Marijin dom”.

Sljedećeg jutra, u nedjelju, zbor je pjevao na svetoj misi koju je predvodio župni vikar Luka Ćosić. Nakon mise, gosti su održali kratki koncert u kojem su pokazali raznolikost repertoara. Zborom je ravnala profesorica Ankica Jurčić, inače porijeklom iz Župe Duha Svetoga. 

Ovo gostovanje bilo je poticaj učenicima da nakon pandemijskog vremena još više uzljube zborsko pjevanje, a župljanima prilika za kulturno nadahnuće. Zbor Nadbiskupske klasične gimnazije ima dugu tradiciju njegovanja zborskog pjevanja te je osvojio brojne nagrade na državnim natjecanjima. Posebno je prepoznatljiv po adventskom koncertu “Advent na Šalati”, koji se održava posljednjih godina. Nakon koncerta, župljani su organizirali ručak i druženje koje je pokazalo gostoljubivost i zajedništvo župe. Župa Duha Svetoga