Adventska duhovna obnova HKLD-a i HKDMST-a Slavonski Brod

SLAVONSKI BROD (TU) – Adventska duhovna obnova za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i članove Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara podružnice Slavonski Brod održana je u petak, 9. prosinca 2016. u Župi Bezgrešnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu.

Duhovni program započeo je predavanjem mr. Josipa Vrančića. On je govorio o odnosu riječi i šutnje kroz slike dan, noć i zora te naglasio kako danas vlada inflacija riječi jer puno govorimo, malo kažemo, a još manje ostvarimo. Potaknuo je nazočne da više čitaju i izvršavaju Riječ Božju kako bi kao kršćani mogli dati obrazloženje nade koja je u njima.

Dotaknuo se i priziva savjesti te upozorio kako svaka ideologija želi čovjeka posjedovati. Zaključio je kako kršćani trebaju poštovati svakog čovjeka jer je on slika Božja te posvjestio da došašće upućuje na otvorenost novome, primjećivanju svake osobe kao svoga bližnjega. Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Robert Farkaš, duhovnik HKLD-a.

Kako se obnova prvi puta održavala u Župi Bezgrešnog Srca Marijina, domaći župnik Andrija Djaković upoznao je prisutne s gradnjom i stilom ove nove crkve, jer je svaki njezin detalj znakovit, a umjetnička djela posebno su vrijedna. B. Lukačević