Zlatni jubilej Mande i Ive Jozić

OTOK (TU) – Tijekom večernjeg misnog slavlja u subotu 26. studenoga 2016., u otočkoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog bračni par Manda i Ivo Jozić, u nazočnosti članova svoje obitelji, proslavio je pedesetu obljetnicu braka te su obnovili bračne zavjete. Misno slavlje predvodio je župnik Antun Knežević, a okupila se brojna obitelj, kao i brojni župljani.

Župnik se u homiliji osvrnuo na ulomak naviještenog Evanđelja po Mateju i govorio o potrebi da čovjek bude spreman za Kristov dolazak. „Naša molitva vrti se samo oko naših osobnih potreba: zdravlje, materijalna sigurnost… A moramo moliti Boga za milost, biti spremni za njegov dolazak. Poput Noe, moramo razmišljati i spremno dočekati sud. Zato treba biti budan jer nikad ne znamo u koji čas Sin Čovječji dolazi“, podsjetio je župnik.

Progovorivši o slavljenicima, župnik je među ostalim podsjetio kako su Manda i Ivo Jozić 20. studenoga 1966. u  župnoj crkvi u Goricama pokraj Brčkog (BiH) došli pred oltar da bi pred Bogom i cijelom Crkvom izrekli svoju privolu i želju da će živjeti zajedno u ljubavi i vjernosti, dobru i zlu, zdravlju i bolesti – dok ih smrt ne rastavi.

Ivo je rođen 19. veljače 1944. u Gornjem Vukšiću, Župa Ulice (BiH), a Manda r. Marković, 12. siječnja  1950. u Donjem Rahiću, Župa Gorice (BiH). Teške prilike su ih, kao i mnoge u to vrijeme, 1976. godine dovele u Slavoniju te su u Otoku savili novo gnijezdo. Iako ni tu nije uvijek bilo lako, uz Božju pomoć i vrijednim rukama na noge su postavili četvero djece: Anu, Marka, Stjepana i Katicu, koji su im podarili četrnaestero unučadi. Svi su oni na ovome slavlju bili okupljeni oko svojih roditelja, oko bake i djeda, kako bi s njima podijelili radost.

„Ivo i Manda su dobrom Bogu rekli  hvala nakon pedeset godina zajedničkog života – za sve ono lijepo i dobro što ih je kroz pedeset godina pratilo, rekli mu hvala za svoju obitelj, za djecu i unučad, za zdravlje, zato što su mogli doživjeti ovaj dan te obnoviti svoje bračne zavjete. Molit će Gospodina da im da još snage, dobroga zdravlja i još godina koje će radosno dijeliti sa svojom obitelji“, rekao je župnik Knežević, čestitavši jubilarcima u ime cijele župne zajednice te im zahvaljujući na hrabrom svjedočenju vjere. Mira Bošnjaković