Misa u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

SLAVONSKI BROD (TU) – Misnim slavljem koje je u ponedjeljak, 14. studenoga 2016. u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu predvodio fra Marijan Kovačević, uz domaćeg gvardijana fra Franju Jurinca i fra Franju Dalibora Stjepanovića, duhovnika Terapijske zajednice „Izvor“ na Plehanu, započela je trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.

U svojoj homiliji fra Marijan je progovorio o životu i djelu sv. Elizabete i sv. Nikole Tavelića, naglasivši kako su se to dvoje svetaca, podrijetlom plemićkoga roda, izabravši Krista odrekli uživalačkog života i bili do kraja života vjerni Bogu i na korist bližnjima.

Na misi su sudjelovali i korisnici Zajednice klubova liječenih alkoholičara (KLA) Brodsko-posavske županije (KLA) na čelu s predsjednicom dr. Tatjanom Bakula-Vlaisavljević, koji su i na ovaj način tradicionalno započeli obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Ovo je ujedno bila i misa zadušnica za nedavno preminulog vlč. Nikicu Mihaljevića, dugogodišnjeg duhovnika Zajednice KLA. U sklopu Zajednice KLA djeluje sedam klubova: Novi put, Fenix SB, Vita, Dr. Vladimir Hudolin SB, Jasni vidici, Preporod i klub Centar. B. Lukačević