Završetak Godine milosrđa u osječkoj župi Sv. Leopolda B. Mandića

OSIJEK (TU) – U osječkoj župi sv. Leopolda B. Mandića, u nedjelju 13. studenoga, vjernici su na svečani način obilježili završetak Godine milosrđa. Na poticaj župnika vlč. Ivice Rebića, u suradnji s Pastoralnim vijećem, župljani su svečano obilježili spomen na suzaštitnika Godine milosrđa i patrona Župe, sv. Leopolda Mandića (uz Mariju Majku milosrđa, sv. Faustinu Kowalsku i oca Pija iz Pietrelcine).

Nedjeljnom slavlju prethodila je trodnevnica, tijekom koje su župljani razmišljali o životu sv. Leopolda i svim plodovima milosrđa koji nas blagoslivljaju. Nedjeljna euharistijska slavlja, misu za narod i večernju misu, predvodio je župnik  Rebić. Dragi gosti u župnoj zajednici, koji su predvodili pjevanje, bili su članovi Slavonskog tamburaškog društva „Pajo Kolarić“, pod ravnanjem maestra Dragutina Stivaničevića. Župnik je predvodio procesiju i svečani ulazak u crkvu s moćima sv. Leopolda.

U pozdravnom govoru i homiliji župnik Rebić je pojasnio značaj prvog svetišta i župe posvećene sv. Leopoldu Mandiću. Župnik je zahvalio Bogu za sve plodove milosrđa koji su vidljivi u zajedništvu župe i svih odgovornih za liturgijski i molitveni život župe. Tijekom mise za župljane obilježena su i dva bračna jubileja: župljani Luka i Ivka Bilić proslavili su 50 godina braka, Božo i Gordana Miličević 30 godina bračnog zajedništva. Župnik im je iskreno čestitao i vodio ih kroz obnovu bračnih obećanja.

Za budućnost župe svjedoči još jedan radostan događaj. U župnu zajednicu svečano je primljen Mateo, sin Mateja i Mirele Đukić. Nakon zajedničkog slavlja euharistije, župnik je sve nazočne blagoslovio moćnikom s moćima sv. Leopolda. Nakon molitvenog slavlja veliki broj vjernika odazvao se druženju u prostorijama župe. Lovro Kladarić