Biblijska tribina o Isusovu susretu sa ranjenošću žene

OSIJEK (TU) – Tijekom četvrtog duhovnog susreta, u ciklusu biblijske duhovne obnove „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“ koja se održava utorkom u retfalačkoj Župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, 18. listopada bibličar vlč. dr. sc. Ivan Benaković je s vjernicima promišljao o Isusu i ranjenoj ženi, na temelju ulomka Ivanova evanđelja (Iv 4, 1-19) poznatog kao Susret Isusa i Samarijanke.

Nakon večernje mise koju je u župnoj crkvi predvodio župni vikar Florijan Zagorščak, prof. Benaković je molitveno otvorio tribinu „Razumljiviji Isus protiv besmisla kršćanskog života“ s temom o ranjenosti žene. S vjernicima promišljao o emocijama i osjećajima koje ima biblijska/suvremena žena, nižući pastoralne primjere te ukazao kako s Isusom – izvorom žive vode, nositi i liječiti (nutarnju) izranjenost, iscijeliti vlastiti besmisao života „kucanjem na Božje srce“, razmatranjem i prihvaćanjem svete Božje riječi po kojoj Isus progovara u nutrini osobe.

Na kraju susreta bibličar je izvijestio o mogućnosti uspostavljanja izravne komunikacije putem (platforme WhatsApp) skupine “Biblijska duhovnost – savjeti i razgovori” u kojoj je, uz njegovu dostupnost vjernicima i audio zapis svakog duhovnoga susreta, koji je ujedno i na internetskoj stranici osječke župe Uzvišenja sv. Križa. Nevenka Špoljarić