Spomendan sv. Franje Asiškog u Otoku

OTOK (TU) – Mjesno bratstvo OFS Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku i župna Frama večernjom misom proslavili su 4. listopada spomendan svojeg zaštitnika i osnivača franjevačkog reda sv. Franje Asiškog. Misno slavlje na kojemu je uz župljane nazočilo i 18 članova Mjesnog bratstva, slavio je duhovni asistent Bratstva i domaći župnik preč. Antun Knežević, koji je uvodeći u slavlje pozdravio sve nazočne i čestitao članovima Trećeg reda njihov blagdan.

U propovijedi je govorio o sv. Franji, o njegovom poimanju Isusa Krista. „Cijeli život je radio na ‘popravljanju’ Kristove Crkve, jer je taj poziv čuo u snu. Opredijeljen za Krista, Franjo se odrekao svih zemaljskih dobara i postao pokornik i Bogu posvećena osoba. Ideal mu je bio što doslovniji život po Evanđelju.  Ovaj misionar, siromašak ljubio je sve Božje stvorove na zemlji. On nas uči da je Isus jedini po kojemu se možemo spasiti, stoga prihvaćajmo Isusa onako kako ga je prihvaćao sv. Franjo. Opredijeljen za život po Evanđelju, on uranja u njega, ljubav Božju prenosi na svoju manju braću s kojom dijeli svu ljubav i svoje siromaštvo i nikada ih ne napušta“, rekao je među ostalim župnik.

Slavlje je svojim pjevanjem pratio župni Ženski zbor pod ravnanjem s. Gracije Petrić. Nakon misnog slavlja članovi Mjesnog bratstva, predvođeni svojim ministrom Nikom Peranovićem, priredili su prigodni domjenak za članove svojega bratstva, Framu i goste. Mira Bošnjaković