U župničku službu uveden vlč. Krešimir Čutura

SLAVONSKI BROD (TU) – Dosadašnji vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu vlč. Krešimir Čutura novi je župnik Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. U župničku službu liturgijski ga je u nedjelju, 28. kolovoza pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić, na večernjoj svetoj misi, povjerivši mu župnu zajednicu te ključeve župne crkve, koje su na oltar prinijeli župljani, bračni par Krešimir i Melita Gabaldo.

Zajedno sa župnikom, u službu je uveden i novi župni vikar vlč. Luka Ćosić, dosadašnji župni vikar u Valpovu. Obojica su Brođani i prema dekretu nadbiskupa Hranića nastavljaju svoje pastirsko poslanje u svom rodnom gradu. Mons. Ćurić pozvao je župljane da prihvate i mole za svoje nove pastire, kao i za sve svećenike i nova duhovna zvanja.

Krešimir Čutura rođen je 1. prosinca 1980. Srednju tehničku školu završio je 1999., a godine 2005. diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Kao diplomirani inženjer građevinarstva radio je do 2009. po cijeloj Hrvatskoj, a iste godine odlučio je upisati Katolički bogoslovni fakultet i ući u Bogoslovno sjemenište. Polaganjem ruku i posvetnom molitvom nadbiskupa Đure Hranića, za svećenika je zaređen na Petrovo, 29. lipnja 2015. u đakovačkoj katedrali. Ovo mu je prva služba župnika.

Luka Ćosić rođen je 22. listopada 1994. u Slavonskom Brodu. Srednjoškolsko obrazovanje završio je u Zagrebu, u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, istovremeno boraveći u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Po završetku srednje škole, 2013. upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Sljedeće akademske godine ulazi u Bogoslovno sjemenište. Za svećenika je zaređen na Petrovo, 29. lipnja 2019. u đakovačkoj katedrali. Ivica Vlašić / foto: B. Lukačević