Seminar za animatore i suradnike župnih misijskih skupina

ĐAKOVO (TU) – Seminar za animatore i suradnike župnih misijskih skupina u župama Đakovačko-osječke održan je 15. listopada u velikoj dvorani Župe Svih svetih u Đakovu. Sudjelovalo je stotinjak misijskih suradnika. Bila je to prilika da se i ovoga puta iz prve ruke čuje kako se svjedoči Radosna vijest kao najočitiji izraz Božjeg milosrđa o čemu u predavanju Misije-veliko djelo milosrđa  govorio misionar Ruande don Danko Litrić, koji tamo djeluje više od trideset godina.

Drugo izlaganje O misijskom zajedništvu Crkve priredio je vlč. mr. Josip Vrančić. Animatorica župnih misijskih skupina u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s. Ignacija Ribinski održala je kratko, ali sadržajno predavanje o Molitvenom misijskom savezu (moljenju krunice za uspjeh misija). S tom nakanom tiskani su i podijeljeni prigodni plakati koji će u župnim zajednicama potaknuti ovu molitvenu akciju.

U Đakovčako-osječkoj nadbiskupiji dosta je razvijeno misijsko djelovanje, rekla je s. Ignacija. Pojasnila je kako je aktivno između osamdeset i sto osoba, a u Župi Svih svetih djeluje 12 suradnika, djece i odraslih. Suradnja se ne sastoji samo u molitvi, nego u radu, žrtvi i pomaganju misionara na sve načine. Sudionici seminara posjetili su Župni misijski centar na koji su Đakovčani posebno ponosni. Josip Kazalicki