Slavlje obećanja Franjevačke mladeži u Đakovu

ĐAKOVO (TU) – U subotu, 21. svibnja 2022. godine, na misnom slavlju u samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Đakovu, 26 članova Franjevačke mladeži pristupilo je svečanomu obredu obećanja. Otvorena srca i s velikom željom da će godinu dana živjeti evanđelje Gospodina Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži, po primjeru sv. Franje Asiškoga, po prvi put dali su (ili obnovili) obećanja.

Misno slavlje i sam obred vodio je duhovno asistent Osječkoga područnog bratstva fra Matija Marijić, koji nas je u svojoj homiliji podsjetio na prisutnost Duha Svetoga u našem životu. Brojni roditelji, prijatelji i Milosrdne sestre sv. Križa podržali su nas molitvom i sudjelovanjem na misi.

Nakon predivnoga obreda, punog pjesme i radosti, svi gosti i framaši slavlje su nastavili u Dvorani Florentini gdje su mogli pogledati scenski nastup vrijednih đakovačkih framaša, uz geslo: ,,A vi, što vi kažete, tko sam ja?” (Mt 16, 15) Potom su odigrane zanimljive natjecateljske igre u nekoliko skupina, vodili su ih animatori. Uz igru se zajedno plesalo i pjevalo. Ivona Bilić