Međužupni križni put od Vođinaca do Starih Mikanovaca

VOĐINCI/STARI MIKANOVCI (TU) – U subotu, 26. ožujka 2022., održan je međužupni križni put od Vođinaca do Starih Mikanovaca (5 kilometara). Sudjelovalo je oko 200 vjernika ove dvije župe, a križni put predvodio je vođinački župnik Ante Šiško, u pratnji župnika iz Starih Mikanovaca vlč. Ivana Bešlića. Sudjelovao je velik broj djece i mladih, uključujući ovogodišnje prvopričesnike, predvođene s. Ksenijom Franjo, i krizmanike.

Nakon okupljanja pred župnom crkvom u Vođincima, s početkom u 15 sati, započela je molitva i razmatranje križnog puta, gdje je bila i prva postaja. Između postaja mogla se čuti molitva krunice i pjesme u čast Mariji.

Pred župnom crkvom Sv. Klare u Starim Mikanovcima molila se završna molitva nakon koje je uslijedilo svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Šiško, koji je zahvalio svim hodočasnicima na njihovu trudu i ljubavi prema Gospodinu.

Nakon slavlja slijedilo je bratsko druženje uz slavonsku okrjepu. Hodočasnici su zahvalni domaćinima i domaćicama iz Starih Mikanovaca i njihovom župniku vlč. Ivanu na srdačnom gostoprimstvu, vatrogascima DVD-a Vođinci koji su osiguravali križni put te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom hodočašću. Tena Faletar / Fotografije: Ruža Keser