Korizmeni susret HKLD-a

SLAVONSKI BROD (TU) – Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) podružnica Slavonski Brod i članovi njihovih obitelji sudjelovali su u petak 25. ožujka na blagdan Blagovijesti u Župi sv. Leopolda Mandića na Mirkorajonu u Slavonskom Brodu na redovitom korizmenom susretu. Duhovni program započeo je pobožnošću križnoga puta čije su tekstove čitali liječnici.

Slijedilo je potom večernje misno slavlje koje je predvodio domaći župnik Robert Farkaš, duhovnik Društva. On je nakon pročitanog Evanđelja pred Gospinim kipom u crkvi molio molitvu za posvetu čovječanstva, napose Rusije i Ukrajine Bezgrješnom Srcu Marijinu, kojom su se, na poticaj pape Franje, pridružili molitvi cijele Katoličke Crkve za mir.

Poslije mise susret su nastavili tradicionalno druženjem u prostorijama župe. Duhovnik Farkaš tom je prigodom zahvalio liječnicima na njihovu predanom radu i svjedočenju duhovnih vrednota u svom poslanju. Dr. Ivan Krajinović, predsjednik brodske podružnice HKLD-a, zahvalio je duhovniku Farkašu na otvorenosti i spremnosti u svakom trenutku pružiti im duhovnu podršku i pomoć. U znak zahvale u ime društva darivao je župi ciborij i knjigu pape Franje. B. Lukačević