Vlč. Đuro Zrakić predstavio novu knjigu

SLAVONSKI BROD (TU) – Na kraju misnog slavlja koje je u nedjelju, 14. studenoga predvodio u Župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu, vlč. Đuro Zrakić, književnik i svećenik rođen 1945. godine u Posavini odnosno u Zasavici kod Bosanskog Šamca, predstavio je svoju najnoviju knjigu „Živi među mrtvima“, kojom je, kako je istaknuo, želio posvjestiti čitateljima da se isplati boriti za život.

U predgovoru knjige recenzentica Jelena Jakšić navodi kako knjiga donosi istinitu priču inspiriranu stvarnim događajima o životu i smrti i svim njezinim licima: smrti kao grijehu prema nerođenom životu, smrti kao jedinom utočištu majke i njezine nečiste savjesti i, naposljetku, smrti kao novom početku, putu prema mjestu gdje će nerođeni biti rođeni, a mrtvi živi.

Autor Đuro Zrakić napisao je romane: „Svi me vole, samo tata ne“, „Ljubav sudski podijeljena“,  „Tragovi (ne)ljubavi“ (kratke priče). Djela su mu prevedena na engleski, mađarski, njemački, slovački, slovenski i albanski jezik. Glavni motiv njegovih djela je čovjek u najrazličitijim životnim situacijama. B. Lukačević