Blagoslov i otvorenje Vatrogasnog doma u Sikirevcima

SIKIREVCI (TU) – U nedjelju, 24. listopada u Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima blagoslovljen je novoizgrađeni Vatrogasni dom. Nakon misnog slavlja, obred blagoslova predvodio je domaći župnik Stjepan Šumanovac.

Na svečanosti otvorenja sudjelovali su brojni gosti: privremeni pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i gospodarstvo Željko Burazović, načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić, kao i predsjednik Vijeća općine Sikirevci, župnik Stjepan Šumanovac, ravnateljica OŠ Sikirevci Terezija Štrljić, predstavnici svih udruga koji djeluju na području Općine i župe, predstavnici DVD-a iz okolnih sela te  brojni mještani Sikirevaca i Jaruga.

Čestitajući, župnik Šumanovac govorio je o činjenici da se i u drugim profesijama Sikirevčani na daleko čuju i prepoznatljiv su primjer ne samo kao župljani i zbog aktivnosti u župnoj zajednici, već i drugdje, u raznim društvima i udrugama koje djeluju na tom području te se na taj način polako stvara jedno zajedništvo i sinergija. Tom prigodom zahvalio je članovima DVD-a na sudjelovanju u župnim aktivnostima: misama zahvalnicama, proslavi sv. Florijana, čuvanja Božjeg groba te sudjelovanja u Tijelovskoj procesiji.

DVD Sikirevci osnovan je 1928. g. te djeluje 93. godine u kontinuitetu. Trenutno broji 90 članova, od čega 30 djece osnovnoškolske dobi, te 20-ak djevojaka seniorskog uzrasta. Vatrogasni dom se počeo graditi 2016. godine, a završen je u rujnu 2021. godine uporabnom dozvolom. Marija Lukić