Svečano slavlje euharistije za sudionike Međunarodne smotre izvornog folklora

OSIJEK (TU) – U subotu 18. lipnja u večernjim satima, između nastupa dječjih skupina i odraslih grupa kulturno-umjetničkih društava, u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u osječkom Cvjetnom naselju, slavljena je svečana euharistija za blagoslov i na nakanu svih članova KUD-ova.

Prvu Međunarodnu smotru izvornog folklora organizirali su članovi KUD-a Leopold Osijek, koji pojačano rade na očuvanju izvornog folklora i narodne baštine posljednjih godinu dana. Članovi  KUD-a Leopold djeluju na području Župe Sv. Leopolda Mandića, i veoma uspješno sudjeluju u životu župe tijekom liturgijske godine.

Na dobroj suradnji i animiranju velikog dijela župnog života zahvalio im je domaći župnik vlč. Ivica Rebić, koji je predvodio euharistijsko slavlje. Uz članove KUD-a Leopold, suorganizatori su vjernici župe domaćina i predstavnici Mjesnog odbora Cvjetno naselje. Svoju bratsku ljubav i rad oko primanja i posluge gostiju posebno su posvjedočili vrijedni župljani. Tijekom dana u cjelodnevnom programu nastupilo je dvanaest društava, koji su predstavili rad svojih dječjih i odraslih skupina, na zadovoljstvo mještana i gostiju. Želja i nada svih je da će smotra folklora postati redovni godišnji događaj u ovom predgrađu Osijeka. Lovro Kladarić