Zahvalnica učenika i profesora Klasične gimnazije Fra Marijana Lanosovića

SLAVONSKI BROD (TU) – Učenici Klasične gimnazija Fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda sa svojim su profesorima i roditeljima slavili u subotu, 18. lipnja misu zahvalnicu za kraj školske godine. Slavlje je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio ravnatelj fra Klaudio Milohanović, a propovijedao gvardijan fra Franjo Jurinec. Predvođeni dirigentom prof. Hrvojem Špicerom, zbor i tamburaški orkestar Gimnazije svojim su pjevanjem i sviranjem uveličali slavlje te na kraju zajedno sa svim učenicima otpjevali „Te Deum“ i „Gaudeamus“.

Gvardijan fra Franjo učenicima je poručio da se ne opterećuju nevažnim i prolaznim stvarima, nego se trude ostvariti svoj cilj. Profesorima je zahvalio što nastoje da ih učenici doživljavaju kao prijatelje koji rade na onome što je dobro, što spaja ljude te što im uz znanje i odgoj svjedoče i vjeru. Roditeljima je zahvalio što imaju povjerenje u tu školu u kojoj su njihova djece dobila i franjevačku notu; da ljube sva stvorenje, budu otvoreni svakom čovjeku i zahvalni Bogu.

Franjevačka radost osjetila se posebno poslije mise kada je ravnatelj svakog maturanta s nekoliko bitnih karakteristika opisao i uručio im završne svjedodžbe, a zaslužnim učenicima i profesorima prigodne darove. B. Lukačević