Duhovna obnova za članove zajednice Krvi Kristove

SLAVONSKI BROD (TU) – Duhovnu obnovu za članove zajednice Krvi Kristove iz slavonskobrodskih župa Sv. Nikole Tavelića, Sv. Josipa radnika i Bezgrješnog Srca Marijina predvodio je od petka 3. do nedjelje 5. lipnja o. Marijan Zubak, misionar Krvi Kristove, inače domaći sin.

Na obnovi su sudjelovali i članovi glumačke skupine „Apostoli ljubavi“, koji djeluju pri Župi sv. Josipa radnika. Prva dva dana duhovni je program trajao u župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića na Jelasu. Tijekom misnoga slavlja, koje je o. Zubak predvodio u zajedništvu s domaćim župnikom Matom Matasovićem, u zajednicu Krivi Kristove primio je četrnaest novih članova, od kojih osmero iz Župe sv. Dominika Savija u brodskom naselju Kolonija.

Prvoga dana predvoditelj Zubak je vjernicima približio pravu sliku Boga i kroz nekoliko točaka pojasnio kako da upoznaju sami sebe i jačaju kroz sakramentalni život, molitvu, familijarnost s Bogom, prijateljstvo s Isusom i otvorenost Duhu Svetom, da bi imali ispravne međuljudske odnose te uživali i ovdje u životu i u vječnosti. Drugoga dana približio im je duhovnost i karizmu zajednice Krvi Kristove. Ustvrdivši kako se i danas Krv našega Gospodina prolijeva po grijesima ljudi, ukazao je na bit i snagu predragocjene Krvi Kristove koja nas liječi, spašava. Naglasio je važnost zajedništva te približio tjelesna i duhovna djela milosrđa, koja smo kao kršćani pozvani činiti, a na koja nas na poseban način u ovoj Godini milosrđa poziva papa Franjo.

Svojim pjevanjem obnovu su animirali mladi tih dviju župa; Marija Mažar, Josipa Bošnjak, Lea Pocintela, Stjepan Rašić i Mijat Lucić. Obnova je završena u nedjelju, 5. lipnja misnim slavljem u Župi sv. Dominika Savija kada je i službeno potvrđeno osnivanje nove zajednice Krvi Kristove u toj župi.

Zajednica Krvi Kristove u Župi sv. Nikole Tavelića s voditeljicom Tanjom Plazanić broji petnaest članova, dok zajednica u Župi sv. Josipa radnika broji trideset članova s voditeljicom Ružicom Kavali. Prva osnovana zajednica u tom dekanatu bila je prije petnaest godina u Župi Bezgrješnog Srca Marijina koja danas s voditeljcom Katicom Brnjić broji tridesetak članova. B. Lukačević