Vjeroučenici Isusovačke klasične gimnazije iz Osijeka – pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka

ĐAKOVO (TU) – Srednjoškolci iz Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, na čelu s mentorom vjeroučiteljem p. Hrvojem Jukom, pobjednici su ovogodišnjeg Državnog natjecanja iz vjeronauka, koje je na temu Biblija – pisana Božja riječ održano 12. svibnja 2021. godine u školama domaćinima učenika.

Natjecanje je provedeno prema uputama Državnoga povjerenstva i proteklo je uspješno i bez prijavljenih problema. Testovi su poslani iz svih škola na adresu sjedišta Državnoga povjerenstva (NKU-a HBK u Zagreb). U srijedu 19. svibnja dio Državnoga povjerenstva (oni koji su bliže Zagrebu) zajedno s nekoliko zagrebačkih vjeroučitelja ispravilo je pristigle testove, nakon čega su objavljene konačne ljestvice poretka.

U kategoriji osnovnih škola na državno natjecanje plasirala se i ekipa učenika iz OŠ „Matija Gubec“ iz Piškorevaca, s vjeroučiteljicom mentoricom Nadom Nerovčić, koja je osvojila 10. mjesto među 20 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske.

„Našim ekipama od srca čestitamo na uspješnom sudjelovanju na Vjeronaučnoj olimpijadi, osobito ove izazovne i zahtjevne školske godine“, poručuju iz Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije. A. Banović