Hodočasnički dan blaženoj majci M. Tereziji osoba s invaliditetom slavonske regije

ĐAKOVO (TU) – Ljetna terasa Centra Amadea u Đakovu pružila je i ove godine povoljnu priliku za Hodočasnički dan blaženoj majci Mariji Tereziji 16. svibnja, na koji su se (dosad svake godine, osim prošle) okupile osobe s invaliditetom slavonske regije, njihovi roditelji i prijatelji. Zbog pandemijske situacije broj je sudionika bio manji, ali susret zato nije bio manje radostan.

Članovi đakovačke zajednice Vjere i svjetla, koji nose ime „Tratinčice majke M. Terezije“ u ulaznoj su procesiji donijeli simbole tratinčica pred lik Blaženice, u znak ljubavi i povjerenja u zagovor svoje zaštitnice. Sv. misu predvodio je župni vikar đakovačke Župe Svih svetih, vlč. Dominik Nedeljković, duhovnik zajednice, a sviranje i pjevanje predvodila je s. Deodata Kočonda s kandidaticama.

U molitvu vjernika uključile su se i osobe s invaliditetom, pokazujući tako na zoran način koliko je važna njihova prisutnost u životu župne zajednice. Nakon sv. mise članovi Vjere i svjetla zapjevali su svoju himnu „Bog te ljubi“ i pozdravili Gospu pjesmom „Zdravo, Kraljice mira“. Uslijedilo je radosno druženje uz zakusku, pjesme i neizostavni ples. s. Rastislava Ralbovsky