Treća sjednica Uredničkog vijeća i Tajništva “Vjesnika”

OSIJEK (TU) – Treća sjednica Uredničkog vijeća i Tajništva Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije u sadašnjem sazivu održana je u ponedjeljak, 16. svibnja 2016. godine u vijećnici Vikarijata Osijek. Predsjedao je glavni i odgovorni urednik, dr. Boris Vulić.

U uvodnom pozdravu urednik je prisutnim članovima Uredničkog vijeća i Tajništva izrazio svoju zahvalnost za dosadašnju i buduću suradnju. Uime prisutnih uputio je čestitku mr. Boži Radošu, članu Uredničkog vijeća, na imenovanju na službu rektora Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Izvještaj o pretplatnicima i financijskom poslovanju iznio je vlč. Stjepan Maroslavac, administrator časopisa, naglašavajući kako Vjesnik i dalje bilježi povećanje broja pretplatnika. Urednik je potom dao dodatno tumačenje financijskog stanja. Uredničko vijeće prenijelo je i pozitivne dojmove o Vjesniku koji se mogu čuti na različitim skupovima kako od strane svećenika, tako i vjernika laika, što je potvrda da je Vjesnik čitan. Uredničko vijeće je jednoglasno podržalo odluku o pakiranju časopisa u tiskari u Osijeku te poštansko slanje časopisa iz Osijeka.

Tijekom 2015. godine objavljeno je 1430 stranica. Tematski dio sadržavao je 79 priloga u kojima je sudjelovalo 54 autora. Uspješno je objavljen i okrugli stol na temu „Propovijedanje“. Nakon analize 2015. godine uslijedila je zajednička rasprava o planovima za 2017. godinu. Između ostalog, odlučeno je da u 2017. godini dva broja budu tematski slobodna, s obzirom da pristiže dosta članaka nevezanih uz predviđene teme. Iznoseći prijedloge tema i autora za 2017. godinu najavljen je broj na temu Godine mladih te dušobrižništva u zdravstvu, a među brojnim prijedlozima istaknuta je i mogućnost tematiziranja 100. godišnjice ukazanja u Fatimi. Urednik je najavio i budući projekt digitalizacije Vjesnika o njegovoj 145. obljetnici, što je Vijeće jednoglasno podržalo. Glasovanjem je također prihvaćeno da sljedeće sjednice Uredništva i Tajništva, zbog objektivnih razloga, načelno budu virtualne – „e-sjednice“. M. Kuveždanin