Županjske glazbene večeri

ŽUPANJA (TU) – U župi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Županji od 9. do 11. listopada već šestu godinu zaredom održane su glazbene večeri posvećene velikim glazbenicima – Meliti Lorković, Srećku Albiniju i Mladenu Pozajiću – čiji su korijeni u Županji, a glazbenim su radom bili zapaženi u cijelom svijetu. Tijekom večeri nastojalo se predstaviti tri uzrasta glazbenika – od osnovne glazbene škole preko srednjoškolaca i studenata do profesionalnih glazbenika.

U četvrtak, 9. listopada nastupio je Komorni tamburaški sastav KUU-e „Kristal – Sladorana“ iz Županje te Tamburaški kvartet Umjetničke akademije iz Osijeka. U petak, 10. listopada predstavili su se učenici OGŠ „Srećko Albini“ iz Županje i obitelj Kutnar iz Zagreba, a u subotu, 11. listopada Dejan Činčurak na oboi i Ante Blažević na klaviru.

„Županjske glazbene večeri postale su značajna manifestacija, čemu je dokaz stalni interes publike koja redovno ovo događanje, kao i glazbenika koji rado sviraju županjskoj publici i uvijek se rado ovdje vraćaju“, rekla je Ane Zlatunić, uz župnika preč. Ivana Varoščića, organizatorica i glavna urednica Večeri. Završnoj glazbenoj večeri nazočio je i maestro Vinko Sitarić. (Z. Zadro)