Blagdan sv. Elizabete u franjevačkoj crkvi u Sl. Brodu

SLAVONSKI BROD (TU) – Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, svečano je u utorak, 17. studenoga proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Uz gvardijana fra Klaudija Milohanovića, misno slavlje predvodio je fra Siniša Pucić, odgojitelj sjemeništaraca, a uz ostale vjernike na misi su sudjelovali članovi FSR-a i Frame.

„Siromasi su najsavršenija slika Božja i nama prilika ostvariti svoje talente i težiti svetosti. Sveta Elizabeta ostvarila je svetost jednostavnošću svoga života. Iako kraljica, bila je ponizna, služila je drugima jer je znala da tako služi Bogu. Poput svetice naših vremena Majke Terezije, i sv. je Elizabeta služila siromasima i potrebitima, i sama je bila beskućnik te je i zaštitnica Caritasa“, rekao je uz ostalo fra Siniša. Podsjetivši na Papine riječi da uvijek držimo svoj pogled na siromasima i prepoznajemo bratsko zajedništvo jedni u drugima, ustvrdio je kako se kroz tu snagu našega zajedništva Gospodin želi proslaviti.

Čestitajući nazočnim članovima FSR-a i Frame blagdan njihove zaštitnice, zaključio je kako im ona poručuje da još više izrastaju u vjeri i po primjeru sv. Elizabete služe Bogu i bližnjima.  B. Lukačević