Korizmena obnova u osječkoj župi Uzvišenja sv. Križa

OSIJEK (TU) – U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku održana je korizmena duhovna obnova koju je od 24. do 26. veljače predvodio p. Marko Glogović, voditelj pavlinskog Apostolata za život i utemeljitelj udruge „Betlehem“.

Večernja misna slavlja i molitveni program s pobožnostima održani su uz relikvijar krvi pape Ivana Pavla II., a duhovne susrete obilježilo je velikodušno darivanje priloga Osječana Apostolatu za život kao djelo ljubavi u Svetoj godini milosrđa te molitveni susret duhovnika Glogovića s moliteljima u korizmenoj kampanji pro-life inicijative “40 dana za život” ispred KBC-a Osijek.

Program je sadržavao molitvu krunice, razmatranja križnog puta te klanjanje pred Presvetim, a svaku večer p. Glogović je tijekom euharistijskih slavlja održao tematske propovijedi potičući vjernike na slušanje, čitanje i življenje Božje riječi, na obranu nerođene djece i obraćenje srca na koje korizma poziva kako bi svatko ponaosob susreo/otkrio Gospodina prepoznajući znakove Božjega milosrđa u životu, osobito u Svetoj godini milosrđa. Glogović je zahvalio dobročiniteljima za molitve i darove najavljujući otvaranje pete kuće za majke i djecu, uoči Uskrsa, u Splitu. Rekao je da je tijekom 2015. udruga “Betlehem” spasila od abortusa stotinjak nerođene djece te je trenutno u četirima kućama (po jedna u Zagrebu i Sisku i dvije u Karlovcu) privremeno zbrinuto petnaestak majki s djecom. Nevenka Špoljarić/Zorislav Kalazić