Duhovna obnova za ministrante župe Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku

OSIJEK (TU) – Dana 16. siječnja s početkom u 10 sati započela je duhovna obnova za sve ministrante župe Preslavnoga Imena Marijina (Osijek 3). Pozdravnim riječima okupljenim ministrantima, njima šezdeset i petorici, obratio se preč. Ivan Jurić, domaći župnik i dekan. Naglasivši važnost njihove službe i ujedno važnost molitve koja će ih u službi i održati, u zajedništvu sa župnim vikarom i svim ministrantima župnik je izmolio krunicu Božanskog milosrđa. Nakon molitve ministranti su za zajedničku fotografiju obukli nova ministrantska ruha.

Uslijedila su kratka predavanja. Starijim ministrantima predavanje o teologiji tijela Ivana Pavla II. izložio je Benjamin Novoselec, voditelj molitvene zajednice Božanskog milosrđa ove župe, dok su župnik i župni vikar mlađima govorili na temu ‘Božje milosrđe i siromaštvo’. Predavanjima su se pridružila te ih upotpunila dvojica štićenika zajednice Cenacolo, koji ovoga puta nisu naglasak stavljali toliko na borbi protiv određene ovisnosti, već kako je to živjeti u neimaštini, na ulici, bez sigurnog obroka ili krova nad glavom.

U dogovoru sa Nadbiskupijskim Caritasom i Pučkom kuhinjom, koja djeluje na području župe, ručak je organizirali upravo u prostorima Pučke kuhinje, gdje su ministranti mogli čuti više o Pučkoj kuhinji, korisnicima, djelatnicima te imati obrok poput onih koji onamo dolaze. Nakon ručka ministrantima je podijeljen simboličan dar u prostorijama Pastoralnog centra, pri čemu je župni vikar sa osnovnoškolcima i srednjoškolcima imao kratke osobne razgovore, pri čemu ih je potaknuo na daljnje zalaganje i ustrajnost u ministrantskoj službi. Krešimir Šaf