Trodnevna duhovna obnova u Župi Tordinci

TORDINCI/ANTIN (TU) – Katolička laička zajednica „Molitva i Riječ“ Područna zajednica Osijek održala je od 13. do 15. prosinca 2019. u Župi Presvetog Trojstva u Tordincima te filijalnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Antinu trodnevnu duhovnu obnovu – seminar nove evangelizacije na temu „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“.

Sudjelujući na seminaru, sudionici su mogli saznati što to manjka njihovoj svakodnevnici u vjeri, kako riješiti različite životne izazove te pronaći izgubljeni smisao. Na seminaru se u praksi provodila duhovnost Crkve, otkrivale su se dubine odnosa čovjeka i Stvoritelja, produbljivala se vjera i nada kao bitne sastavnice izgradnje karaktera pojedinca. Učilo se kako mijenjati loše navike te razumijevalo koliko se čovjek udaljio od svoje duše i Duha, ponajprije zbog zagledanosti u ovozemaljska dobra i brige.

Isusov navještaj: „Danas mi je boraviti u tvojoj kući!“ upućen grešniku, cariniku Zakeju, usredotočilo je pozornost prisutnih na skorašnji dolazak Božića kao jednog od dva temeljna kršćanska blagdana u kojem Njegovo rođenje isprepliće ljudsku i božansku narav, potpunu ljubav za čovjeka i predanost da ga, pod cijenu muke i križa, uskrsnućem spasi od vječne smrti. Na kraju duhovne obnove upravitelj Župe Tordinci vlč. Josip Erjavac blagoslovio je sve nazočne. Krešimir Pećar