U Đakovu otvorena Božićna misijska izložba

ĐAKOVO (TU) – U subotu 14. prosinca 2019. u Misijskom centru župe Svih svetih u Đakovu otvorena je Božićna misijska izložba. Izložbu su otvorili vjeroučenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” uprizorenjem jednog pisma sluge Božjega o. Ante Gabrića u kojem on svojim prijateljima opisuje slavlje Božića u Indiji gdje je djelovao kao misionar. Potom je prisutne pozdravio vlč. Tomislav Ćorluka, domaći župnik, naglasivši kako danas mnogi očekuju Kristovu ljubav po našoj djelatnoj ljubavi, koju kao vjernici iskazujemo našim misionarima i njihovim vjernicima.

Obraćajući se nazočnima, s. Ignacija Ribinski, voditeljica Misijskog ureda u Đakovu, naglasila je kako je advent vrijeme čekanja te kako i danas mnogi čekaju našu ljubav i darežljivost. „S ponosom možemo reći da ovaj misijski centar brine za oko 560 djece u misijskim zemljama, zahvaljujući vašoj kršćanskoj ljubavi na koju misionari mogu uvijek računati“, istaknula je s. Ignacija.

Svi prisutni potom su pozvani na razgledavanje izložbe gdje se mogli kupiti ukrasi i rukotvorine  za predstojeće blagdane i na taj način pomoći misije. J. Kazalicki