Duhovna priprava pred početak Jubilarne godine milosrđa

VOĐINCI (TU) – Početak Jubilarne godine Božanskog milosrđa okupilo je vjernike župe Vođinci u crkvi Kraljice svete Krunice u utorak 7. prosinca na duhovnu pripravu za nadolazeće milosno vrijeme. Župnik Ante Šiško pozvao je sve vjernike da se svakog 7. u mjesecu u čast Mariji, Kraljici svete Krunice, okupe na molitvu i duhovni program. Početak takve molitve i čašćenja zaštitnice župe započelo je slavljenjem mise zornice na kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika i djece. Djeca su sudjelovala u ulaznoj procesiji noseći lampione do oltara, simbolično obilježavajući kako Isus svojim dolaskom unosi svjetlo u naše živote. Djeca se također kroz došašće odriču bombona i donose ih pred oltar u veliku košaru. Sakupljene bombone darovati će za Božić djeci u prihvatnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Nakon Euahristijskog slavlja obilježenog simboličnim gestama djece, zajedničku molitvu vjernici su nastavili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Euharistijski Isus bio je izložen u župnoj crkvi tijekom cijeloga dana. Skupne vjernika su se izmjenjivale i provele po uru u molitvi i klanjanju. Cjelodnevno klanjanje bilo je prožeto mislima i molitvom za sve župnjane: obitelji, bolesne, djecu, mlade… Dan je završio animiranim klanjanjem pred Presvetim, koje je vodio župnik Šiško s mladima župe te euharistijskim slavljem. Ovaj dan prožet molitvom bio je ujedno i duhovna priprava za početak i otvaranje Jubilarne godine posvećene Božanskom milosrđu.

U utorak, 8. prosinca, župljani su se okupili u 15 sati u župnoj crkvi gdje je bila blagoslovljena slika Milosrdnog Isusa. Veliki broj okupljenih nakon blagoslova molio je krunicu i litanije Božanskom milosrđu te tako započeo ovu svakodnevnu molitvu u župi koja će obilježiti cijelu ovu godinu. Nakon molitve vjernici su se zadržali i na razmatranju životopisa svete Faustine Kowalske, koje će biti svakodnevno u 15 sati tijekom ove Jubilarne godine nakon molitve krunice. s. Ida Malnar