Adventska duhovna obnova za franjevce

SLAVONSKI BROD (TU) – Adventska duhovna obnova za franjevce provincije Sv. Ćirila i Metoda istočne regije, održana je u ponedjeljak, 7. prosinca u franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu, a okupila je četrdesetak franjevaca iz svih samostana.

Predvoditelj obnove bio je fra Ivan Utješinovć, župnik i gvardijan u Iloku. Nakon meditacije o došašću, koja je bila povezana s izvanrednom Svetom godinom Jubileja milosrđa svećenici su sudjelovali na pokorničkom bogoslužju te su prisutpili sakramentu pomirenja. Obnova je završena euharistijskim slavljem. U svojoj homiliji fra Ivan je posvjestio kako se svećenici ne smiju postavljati kao vladari i gospodari nego da se stave potpuno u službu naviještanja Riječi Božje.

„Zaživimo Evanđelje poput sv. Franje, a u tome neka nam pomaže primjer Blažene Djevice Marije. Neka nam ovaj advent bude svet, blagoslovljen da spoznamo svoje nedostatke te osnaženi i ohrabreni životom vjere i životom otajstva kojega primimo, budemo bolji i svetiji na svome životnom putu“, poručio je na kraju propovjednik. „Uvijek je lijepo kada nas je više zajedno pa zajednički podijelimo iskustva i jedni druge ohrabrimo na našem putu, posebno u pastoralu, u radu s ljudima, a veseli i to da se i vidimo“, rekao je na kraju domaćin fra Franjo Jurinec, gvardijan samostana. B. Lukačević