Susret za mlade

VOĐINCI (TU) – U vođinačkoj župi Kraljice Sv. Krunice, u nedjelju, 22. studenoga nakon večernje mise održan je drugi po redu susret za mlade. Župnik Ante Šiško vodio je susret na kojemu se okupilo oko pedesetak mladih. Susret su otvorila dva svjedočanstva vjere – Anite i Danijela.

Govoreći kako je živio ispraznim životom mladoga čovjeka, Danijel je opisao kako je redovito izlazio i opijao se sve do prije 8 godina kada je susreo živoga Gospodina i obratio se. Počeo je živjeti svoju vjeru svaki dan te nalaziti svoje ispunjenje u misi i čitanju Svetoga pisma. Anita je posvjedočila o tome kako je Isus ušao u njen život na jednom seminaru gdje je prvo molila za tjelesno ozdravljenje. Isus je za nju imao drugačiji plan: najprije joj je ozdravio srce, a onda polako i njene noge. Danas je sretna i ispunjena jer zna kome je povjerovala i koga slijedi.

Nakon svjedočenja, mladi su na simpatičan način prikazali desetak biblijskih priča. Bili su podijeljeni u grupe i svaka je morala osmisliti način kako pantomimom pokazati drugima jednu biblijsku priču. Pa smo tako vidjeli priču o Babilonskoj kuli, Isusovu rođenju, Davidu i Golijatu, razmetnom sinu, milosrdnom Samarijancu, Mojsiju i Abrahamu….Tako nasmijani i veseli, mladi su se počastili palačinkama i sokovima. Na kraju je župnik Šiško podsjetio da će ovakvi susreti biti svake zadnje nedjelje u mjesecu nakon večernje svete mise. Marije Magdalene Cvitković